Rozmarýn je keřovitá rostlina se stálezelenými listy jehličkového vzhledu. Má pryskyřičité svěží aroma, právě proto výborně vyváží chuť červeného masa. lze ho však také použít...
Aromatické koření do exotických pokrmů Mexika, Indie i Středomoří. Je výraznější než tradiční kmín kořenný. Krotí nepříjemné nadýmání, průjem a harmonizuje trávení. Podporuje...
Skořice je voňavá kůra tropického skořicovníku patřícího do čeledi vavřínovitých. Skořice je známá pro své prohřívací účinky, proto se přidává do svařeného vína zavařeného ovoce...
Svůj původ má skořicovník v Asii, kde se používal jako koření i lék. Skořice může napomáhá krevnímu oběhu, snižovat krevní tlak, zmírňuje i krvácení z nosu a silné menstruace.
Skořice je voňavá kůra tropického skořicovníku patřícího do čeledi vavřínovitých. Skořice je známá pro své prohřívací účinky, proto se přidává do svařeného vína zavařeného ovoce...
Drobné lístky tymiánu ukrývají velkou sílu. Bylinka z jižní Evropy, příbuzná naší mateřídoušce, je obrovským pomocníkem při nachlazení a kašli. Pomáhá čistit dýchací, ale i...
Vanilková tobolka, nesprávným názvem lusk, může povzbuzovat srdeční činnosti a celkové vzpružení organismu. Nejdůležitější látkou vanilky je aromatický fenolický...