Toto koření příznačné pikantní chutí je typické pro asijskou gastronomii, přidává se do nakládaných pokrmů a nálevů. Skvěle zvýrazní fazolové pokrmy i klasický guláš.
Sušené chilli papričky se používají převážně v teplé kuchyni. Po tepelné úpravě se totiž lépe smísí se zbytkem jídla. Skvěle zvýrazní fazolové pokrmy i klasický guláš.
Plody jalovce jsou výborným kořením ke zvěřině a uzenému. Pomáhají při onemocnění močových cest. Bojují s viry (opary), ulevují při kašli, revmatických bolestech a...
Mletý jalovec je připraven pro okamžité použití ve zvěřinových receptech i pro rychlou přípravu čaje. Pomáhá při bolavých kloubech, kašli, oparům, čistí tělo i lymfatický...
Exotický kardamom provoní kuchyni. Je typický pro indickou kuchyni i středomořské sladkosti. Královna chutí prospívá tělu i duši. Přispívá k normální činnosti srdce,...
Mletý kardamom je připravený do indických jídel, voňavých likérů i k přípravě lahodného čaje. Přispívá k provonění kuchyně, navození lepší nálady i k normální...
Kmín plod milujeme na slaném pečivu, v polévkách či marinádách. Je ale také skvělou léčivkou. Pomáhá harmonizovat trávení, tlumí nadýmání, křeče žaludku i střev a hlavně...
Mletý kmín je připravený k okamžitému použití. Můžete s ním ochutit maso, polévku i pečivo. Je ideální pro přípravu horkých léčivých nápojů. Harmonizuje trávení, tlumí...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření získávané z mletého oddenku kurkumovníku dlouhého, který se podobá kořeni zázvoru či kosatců. Stěžejní složka kurkumin oplývá zemitou,...
Voňavá bylinka pro jídla české kuchyně. Pomáhá uklidnit rýmu, rozbořená střeva a dávivý kašel. Harmonizuje trávicí činnost, krevní oběh a povzbuzuje chuť k jídlu. Ženám...
Dar moudré lesní přírody, který je skvělým kořením i zajímavou léčivkou. Pomáhá při nachlazení, kašli, angínách. Harmonizuje srdeční, cévní i střevní činnost. Působí...